Operačné stredisko od 1.augusta aj naďalej riadi MUDr. Osama Al-Khaldi obrázok
Výberové konanie na funkciu riaditeľa OS ZZS SR, ktoré sa uskutočnilo dňa 25. júla 2024, vyhral MUDr. Osama Al-Khaldi. Ten bol od 1.februára 2024 ministerkou zdravotníctva Zuzanou Dolinkovou na pol roka dočasne poverený riadením inštitúcie.
,,Je pre mňa cťou a zodpovednosťou pokračovať v práci, ktorú som začal ako poverený riaditeľ  OS ZZS SR. Počas uplynulého pol roka sme dosiahli významné úspechy v zlepšovaní efektivity a kvality našich činností pre občanov. S hrdosťou môžem povedať, že náš tím je pripravený pokračovať v týchto pozitívnych zmenách. Verím, že spoločne dokážeme  čeliť všetkým výzvam, ktoré nás čakajú. Mojou snahou je vytvoriť z operačného strediska inštitúciu, na ktorú sa bude dať spoľahnúť v ťažkých časoch,” povedal po úspešnom výberovom konaní riaditeľ OS ZZS SR Osama Al-Khaldi.
Novovymenovaný riaditeľ si už prevzal menovací dekrét do funkcie riaditeľa Operačného strediska ZZS SR k 1.augustu 2024. MUDr. Osama Al-Khaldi vyštudoval Jesseniovu lekársku fakultu Univerzity Komenského v Martine v odbore všeobecné lekárstvo. Počas profesionálneho života si rozširoval svoje vzdelanie v rôznych odboroch zdravotníctva. Roky pôsobil ako lekár vo viacerých záchranných službách nielen na Slovensku. Skúsenosti, ktoré získal ďalej odovzdáva ako pedagóg na pôde Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave.