Dramatický pôrod cez telefón obrázok
Na linku tiesňového volania 155 zavolal manžel budúcej mamičky s tým, že jeho partnerka má kontrakcie a odtiekla jej plodová voda. Volanie z okresu Ilava prijal náš operátor z Krajského operačného strediska v Trenčíne Martin Poštrk, ktorý až do príchodu posádky pomáhal mamičke odrodiť. Náš kolega s chladnou hlavou upokojoval príbuzných. Navigoval ich, čo robiť, aby rodičia neprepadli panike. Situácia sa však skomplikovala a tesne po pôrode malé dievčatko nedýchalo. Martin nezaváhal a navigoval rodičov k oživovaniu bábätka. Všetkým padol kameň zo srdca keď sa dievčatko prvýkrát nadýchlo.
,,Chcel by som touto cestou poukázať na profesionálne odvedenú prácu nášho operátora. Obe pacientky boli transportované do nemocnice v poriadku,” uviedol vedúci operátor KOS ZZS SR v Trenčíne Peter Hudák.
Aj tento príbeh so šťastným koncom svedčí o tom, že operátori linky 155 musia byť neustále v strehu. Nikdy nevedia kedy a aký typ volania prijmú. Musia byť okamžite pripravení reagovať na rôzne životné situácie. Aj v tom je ich práca nesmierne náročná.